2009

  • Glasmuseet i Ebeltoft

Glasmuseet i Ebeltoft inviterede Skagens Bamsemuseum til at udstille 12 H. C. Andersen eventyr montrer fra dets samling. Bamserne er kreeret/syet af  bamsemager Vivi Ann Lennartz, Mols. Glaskunst og bamser – en unik kombination af skrøbelighed og tryghed, farver og fantasi.

Udstillingen åbnede 1. dec. og varer til 1. April 2009.

  • Bamsepensionatet

I foråret og sommeren igennem har der været mange besøgende på Bamsemuseets pensionat. Her kan man få sin bamse indlogeret for et selvvalgt beløb. Pengene, der kommer ind går til fordel for syge/kræftsyge børn

Bamse pension

  • Sang og besøg i Skagen

Lørdag d. 7. februar kl. 14.00 kom operasanger og bamse ven Jens Christian Wandt for at underholde med sange og oplæsning af H.C. Andersen eventyr og samle ind til kræftsyge børn. Det blev en fin eftermiddag.

I juni måned har Bamsemuseet haft besøg af kunstskolen BIFROST, der er for udviklingshæmmede. Eleverne har malet dejlige farverige og fantasifulde billeder til Bamsemuseet. De er blevet trykt som postkort og sælges på museet til fordel for syge/kræftsyge børn.

25. juni havde Bamsemuseet besøg af 25 børn fra julemærkehjemmet. Alle de små bamse venner elskede Bamsemuseet og sluttede besøget af med en ”sund is”.

I juli måned fik Bamsemuseet igen besøg af Verdensballetten og de mange bamse venner. Bamsemager Vivi Ann Lennartz havde kreeret en bamse solodanserinde, der straks dansede sig ind i hjertet hos balletmesteren og forlod Skagen efter endt forestilling og fest. Hun lovede at komme på gæstevisit til næste år.

  • Hjælp til Skejby Sygehus

I efteråret 2009 indledtes med at Bamsemuseets Venner kunne hjælpe sygeplejersker på Skejby Kræftafdeling A4 til et kursusophold med specialtræning i at rejse med kræftsyge børn. Ønskebrevkassen på Skejby Kræftafdeling for børn bliver jævnligt tømt og ønskerne er blevet opfyldt. Der er for det meste tale om små, hyggelige, enkle ting som gode film.

Bamsemuseets Venner Operasanger Jens Christian Wandt og multikunstner og tv-stjerne Siggurd Barret indtog afdeling A4 på Skejby med opera for børn. Børnenes hedeste ønske blev dermed opfyldt.

  • Kendskab til Foreningen for Bamsemuseets Venner vokser

Kendskabet til Bamsemuseets Venner og deres arbejde for bl.a. syge og dårligt stillede børn vokser støt og roligt. Bamsemuseets udstillinger, store som små, gør altid opmærksom på foreningen og meget ofte sælges artikler, hvor indtægten går til foreningen eller forskellige målgrupper indenfor foreningen.

  • ARoS

Bamsemuseet udstillede i december på ARoS Kunstmuseum med udstillingen “Bamser og Bænke” og på Kunsten i Aalborg med bamserversionen af “Primavera” og der var levende julekalender i Bamsemuseet med højtlæsning af skuespiller og bamseven Mads Neumann. ARoS beholdt udstillingen “Bamser og Bænke” indtil slutningen af februar 2010.

Gem