2010

  • Udstilling på Nørre Vosborg og Ballet i Skagen

I juli og august måned 2010 gæsteoptræder eventyrbamserne fra H.C.Andersens fortællinger på den gamle slot Nørre Vosborg og Verdensballetten kommer atter til Skagen for efter dans og sang at hygge sig med alle Bamserne og Bamsemus.

  • Rene Diff på Bamsemuseet

5. sep. Aqua sangeren René Diff, der vandrede fra København til Skagen for at samle penge ind til kræftsyge børn, blev modtaget på Bamsemuseet af glade børn og forældre. Han fik overrakt en Lykke Bjørn.

  • Bifrost i Skagen

15. sep. BIFROST (Kunstskolen i Randers for unge født med Downs syndrom) var på deres årlige besøg på Skagens Bamsemuseum. De elsker det og lever sig helhjertet ind i bamsernes eventyrlige verden. Derudover elsker de Skagen med Grenen, de mægtige vande og AXEL LIND. Denne dejlige kunstner synger for dem og forstår dem som kunstnere.

  • Kokke for Livet

17. sep. Var Bamsemuseet inviteret til GASTRONOMY SKAGEN 365 ”KOKKE FOR LIVET”, en Velgørenhedsmiddag i den gamle Auktionshal til fordel for Landsforeningen Dovn Syndrom, der i år har 10 års jubilæum for foreningens stiftelse.  Bagefter var der auktion over spændende effekter. Der gøres et stort arbejde for at bidrage til forståelse af Dovns Syndrom, og Bamsemuseet vil gerne være en af hjælperne. Vort bidrag til auktionen var et spisebord med seks stole, udsmykket af kunstnerne fra Bifrost.

  • ARoS

1. dec. Åbnede Bamsemuseets udstilling på Kunstmuseet AROS i Aarhus. I år var temaet ”Bamsernes Regnbue Panorama”, afpasset efter Olafur Elliasons ”Your Rainbow Panorama”.
Bamserne foregreb begivenhederne, da den store udstilling endnu ikke var indviet. Det gav en god mulighed for at prøve at illustrere, hvad regnbue er, og hvordan den påvirker synet og følelserne. Børnene fik udleveret briller med farvet glas, og de seks bamse montre med seks forskellige landskaber, viste hen til berømte kunstmalers motiver: Bylandskab/kanalerne i Aarhus  – Van Goghs Café Terrace. Bjerglandskab – David Casper Friedrich ”vanderen”. Snelandskab i Thy – Jens Søndergård. Åben landskab m/mark – i det fjerne tog, fly, varmluftballon – naivistiske malere. Efterårs skov-stemning med bøgetræer, skovbund dækket af blade, sorte jagthunde – fra ”how to hunt” fotos. Klit med havn og både, sommer – Alfred Wallis, maler fra Cornwall. Alle malerierne, motiverne finder på AROS.
Inde i montrene er farverne grå, hvide toner,og når børne får brillerne på ændres farverne. Montrene stilles op i en cirkel for at man kan kigge i alle retninger.

Af Vivi-Ann Lennartz

Af Vivi-Ann Lennartz

Liz Hempel Jørgensen, Vivi-Ann Lennartz og Jonna Thygesen var kunstnerne bag værket, der indeholdt tre elementer: At glæde sig over en montre med bamser i landskabet, at se hele sceneriet forandre sig når man tager regnbuebriller på, og at finde de tre malerier malet af kendte kunstnere. En smuk, sød, sjov og iderig udstilling.

  • Jul på Bamsemuseet

4. dec. Var der ”Jul på Bamsemuseet” (Skagens levende julekalender). To bamsevenner, Jørgen og Jørgen var udklædte som bamser og uddelte små gaveposer til børnene. Mads Peter Neumann (skuespiller) læste eventyr, Gerda havde pyntet og Inge Merete havde bagt boller. Stor succes.

I december måned var Bamsemuseets ”kronprins Frederik og kronprinsesse Mary”(designet af Maj Britt Lyngby) udlånt til børnebiblioteket på Kulturværftet i Helsingør. Nordisk dukketidende omtalte det under ”DIT og DAT” (Bamsejul)

Gem

Gem