2011

  • Arrangement på Bamsemuseet

16. feb. 2011. ”Se en bamse blive til og tegn din egen.” Bamsesyerske Vivi-Ann Lennartz viste, hvordan en bamse bliver syet. Billedkunstner Flemming Larsen(kendt fra Læsø saltsyderi, nu bosat i Skagen) hjalp børnene med at tegne deres yndlingsbamse. Børnene fik slik, frugt og gode oplevelser.

  • Besøg af Sigurd Barret

26. marts. Sangskriver og forfatter Sigurd Barrel gæstede Skagen. Han sang og fortalte bibelhistorie i Skagens kirke og overnattede på vores Bamsehotel.
Ved den lejlighed overrakte han Bamsemuseet bjørnen ”Bjørn” og alle dens venner. Så nu har vi en dejlig montre med den kendte fjernsynsserie.

  • Besøg af Michel Singer

8.-9 og 10. juni besøgte den verdensberømte amerikanske arkitekt og kunstner Michel Singer Bamsemuseet. Han boede på Bamsehotellet og blev en ny og begejstret Bamseven. Med sin ny lykkebjørn, som han kaldte Pete, under armen drog han til U.S.A., hvor Pete, efter sigende, har erobret New York.

  • Gøglere og Jan Hertz i Skagen

til 17. juli arrangerede Jan Hertz (arrangør for bl.a.cirkus Benneweis) cirkus uge på Skagen. Der kom gøglere fra gøglerskolen i Århus, der var klædt ud som cirkusartisterne i cirkus Bamseweis. De tryllede for børnene i Bamsemuseets have, og der kom rigtigt liv i cirkus Bamseweis. Det er meningen at succesen skal gentages til næste år.

  • Verdensballet i Skagen

17.- 18. juli kom Verdensballetten til Skagen og optrådte for fjerde gang. Om aftenen kom de traditionen tro på Bamsemuseet, og der blev festet med bl.a. god mad fra slagter Munk. Alle kunstnerne er ivrige Bamsevenner, og de elsker Bamsemuseet. De foreslog, at der blev lavet en montre, hvor de som bamser dansede rundt. De ville så komme til næste år og indvi den og sætte Bamsemuseet på verdenskortet.

  • Tom Kristensen på Skagen Bamsemuseum

13. august  kom racerkøreren Tom Kristensen til Bamsemuseet for at aflevere sin bamse (helt uopfordret). T. K., som kørte og vandt Le Man løbet har mange rekvisitter fra den tid, som han gerne ville give os, hvis der blev brug for dem til en montre.

Tom Kristensen

  • Kongelig besøg i Skagen

22. august Kongeligt besøg på Skagen.
Vivi-Ann Lennartz har syet fire dejlige bamser, som hun overrækker kronprinseparret med hilsen fra Skagens Bamsemuseum.
Helle Nørbjerg er den flinke fotograf.

Mary og bamser

  • Isdag på Skejby Sygehus

Atter i år holdt vi “ISDAG” med klovne, cirkus og is for syge børn på Skejby Sygehus.
Vi kan med dette arrangement nå at glæde mange flere børn, end ved at invitere på weekend ophold på Skagen.

  • ARoS

Måneden gik med planlægning af udstilling på AROS Kunstmuseum junior afd. og opstilling af denne.
Temaet var en hyldest til regnbuen, og udstillingens kunstnere var som sædvanligt Liz Hempel-Jørgensen, Vivi-ann Lennartz og Bamsemuseet.
Udstillingen varede til Marts.

regnbue

  • Jul på Bamsemuseet

Julekalenderen åbnede d. 4. dec., hvor børn kom med deres julepynt og pyntede et træ, vi havde i haven. Der var højt læsning af Mads Peter Neumann og skattejagt på museet.

Gem

Gem

Gem

Gem