2014

 • ARoS

Bamsemuseets udstilling på Aros Kunstmuseum fortsætter til den 23. februar.
Udstillingen er en stor succes. Husk at se den, hvis I for eksempel er i Aarhus i vinterferien.
Bamserne har denne gang lavet en fortolkning af Dronningen og Prinsgemalens udstilling ”Pas de Deux Royal”. Bamsekunstner Vivi-Ann Lennartz samt kreativ kunstner Liz Hempel Jørgensen har hver især tolket på Dronningens hobbyer som broderi og decoupage.
Prinsgemalen har ligeledes fået tolket på sine fritidsinteresser, hvor især vin, digte og skulpturer spiller en stor rolle. Glaspuster Niels Chr. Olesen fra Skagen har leveret glas og flasker til fortolkning af Prins Henrik.
Bamserne kan ses/opleves indenfor museets åbningstid på Aros Junior på niveau 3.

Hendes Majestæt, syet af Vivi-Ann Lennartz

Hendes Majestæt, syet af Vivi-Ann Lennartz

Prins Henrik, siddende ved sit klaver

Prins Henrik, siddende ved sit klaver

 • Inner Wheel

Tirsdag d.14. januar inviterede Skagen Inner Wheel Club Jonna Thygesen (ejer af Skagen Bamsemuseum) til middag kl. 18.30 på Brøndums hotel i Skagen.
Klubben, der i november måned besøgte Skagen Bamsemuseum og hørte om Bamsemuseets venner, er meget interesseret i ”bamsens” virke.
Under aftenens møde donerede de derfor kr. 2.500 til Bamsemuseets Venners arbejde for kræftsyge børn afdeling A4 Skejby Sygehus.
Jonna Thygesen takkede på bamsens vegne og var bevæget og varm om hjertet ved mødet med så mange venlige, kærlige, interesserede og interessante kvinder.
Det blev en minde rig aften.

Bamsen 'Millie' blev produceret af Inner Wheel klubberne i South Australia for at markere 'Millennium' (årtusindeskiftet). Klubmedlemmerne strikkede trøjerne, solgte bamserne og overskuddet gik til kræftramte børn i Australien. Det blev til mange tusinde kroner. Bamsemuseet er beæret over nu at have så fin en bamse i deres familie

Bamsen ‘Millie’ blev produceret af Inner Wheel klubberne i South Australia for at markere ‘Millennium’ (årtusindeskiftet). Klubmedlemmerne strikkede trøjerne, solgte bamserne og overskuddet gik til kræftramte børn i Australien. Det blev til mange tusinde kroner. Bamsemuseet er beæret over nu at have så fin en bamse i deres familie

 • Fastelavn på Skejby Sygehus

Bamserne kunne med hjælp fra Foreningen Zonta fejrer fastelavn på Skejby afd. A4. Vi havde alle en forrygende fest og tusind tak til Zonta for deres donation.

 • Påske på Bifrost og Skejby

Bamserne har haft travlt denne påske. De har både besøgt Kunstskolen Bifrost i Randers samt Skejby sygehus. På Bifrost fik både lærerer og elever lækre påskeæg og det samme gjorde personale og børn på Skejby.

Blomsterkunstner og bogskriver Else Marie Andersen med bopæl i Randers og Skagbo på halv tid havde i forbindelse med sit arrangement på Grenen Kunstmuseum besluttet at overskuddet ville blive skænket til Foreningen for Bamsemuseet Venner. Efter Else Maries ønske er overskuddet blevet brugt på dejlige påskeæg til børn og personale ved A4 på Skejby. Tak fra os alle og vi håber også at i har haft en god påske.

Bamserne deler påskeæg ud på afd. A4 i samarbejde med Else Marie Andersen

Bamserne deler påskeæg ud på afd. A4 i samarbejde med Else Marie Andersen

 • Skraldeskolen

Bamsemuseet uddanner skraldeagenter. Underviser Kristina Søndergaard. Formålet er at uddanne de yngste i hvordan vi passer på vor by og miljø. De får lært om at sortere affald og hvordan dette affald kan genbruge. De ældste børn (5 år) fr Børnehuset Trindelvej har været på besøg og vi håber at flere børnehaver vil følge efter. Projektet har fået meget ros og fin mediedækning.

Bamse er klar i Skraldeskolen

Bamse er klar i Skraldeskolen

 • Udstilling på Kappelborg

De Kosmiske Bjørne, Bjørne og Bænke samt udstillingen Pas de Deux Royal, alle lavet af Liz Hempel Jørgensen og Vivi-Ann Lennartz blev udstillet på Kappelborg i Skagen i forbindelse med Børnekulturfestivalen. Det er en smuk og dejlig udstilling der bliver flittigt besøgt og får en fin presseomtale. Desuden er der her mulighed for at bidrage til Foreningens arbejde i vores indsamlingsbøsse som står ved indgangen.

Under opstillingen af udstillingerne på Kappelborg i Skagen

Under opstillingen af udstillingerne på Kappelborg i Skagen

 • Bamsepicnic

En ny tradition begyndte i maj. Bamserne inviterede til picnic ved Bamsemuseet. Tag dine forældre, lillebror, storesøster eller bedste ven under armen og kik forbi Bamsemuseet med din picnic kurv og din bedste bamse. Der vil være leg, lækre bamsegodter og musik fra `Teddy Bear´s Picnic´(John W. Bratton og James B. Kennedy).

Mange fulgte invitationen fra initiativtager Liz Hempel Jørgensen og haven genlød af latter, glade børn og voksne i det perfekte picnic vejr. Det var en dejlig dag.

Bamserne inviterer til picnic

Bamserne inviterer til picnic

 • Sangsalon i Bamsemuseets Café

Bamsemuseet og Jens Christian Wandt (kendt fra Verdensballetten og julekoncerter i Skagen Kirke) indbyder til ´Syng med aftener´i cafeen ved Skagen Bamsemuseum. Kendte og elskede danske sange er på programmet. Det hele bliver præsenteret med små anekdoter og sjove historier om sangene og om det at synge. Jens Christian Wandt sidder selv ved klaveret og synger for på sangene. Alle kan være med, det eneste det kræver er kærligheden til den danske sang.

Programmet ledsages af god kaffe og Birgits hjemmebagte kringle, pris kr. 100,-. Pengene går til kræftsyge børn og arrangementet blev en kæmpe succes. Den ene aften overgik den anden. En forhåbentlig ny tradition i Bamsemuseet.

 • Jazz i Rosenhaven

I august måned bød bamserne indenfor til Jazz. Der var fri adgang, da bamserne i stedet samlede donationer til kræftsyge børn. Det blev til to fine dage, hvor orkesteret rykke ind kl 16 og snart tonede jazzen ude i haven og på Daphnes plads. Folk slog sig ned overalt og stemningen voksede og voksede. Der blev flittigt smsét for at gøre venner opmærksomme på at skynde sig at komme og få denne dejlige oplevelse med.

 • Blå September og besøg af Bifrost

Bamserne var spændte da Bifrost i år kom forbi Bamsemuseet på deres årlige tur til Skagen. Alle gæster blev udstyret med balloner og mange havde iklædt sig blåt i anledningen af Blå September i Skagen. Efter en vellykket frokost tog vi på By og Egnsmuseet med vores fantastiske guide Kirsten Berry. En herlig dag med skønne mennesker.

Nogle af de mange søde gæster fra Bifrost

Nogle af de mange søde gæster fra Bifrost

 • Isdag på Skejby Sygehus

Som de forrige år inviterede Bamsemuseets Venner alle syge børn på is. Premier is havde udlånt isfryser samt isbokse til levering af is på sengeafsnittet og hospitalets klovne var ivrige hjælpere. Dagen var som altid en stor succes med glade børn og voksne og ikke mindst et glad personale.

Åhh nej, nogle gange er klovne altså så uheldige.

Åhh nej, nogle gange er klovne altså så uheldige.

 

 

 

Gem

Gem

Gem