2017

Januar

 • Vinterbaderne besøger Iscafeen og bamse trækker i badedragten for at være med

Februar

 • Bamsernes blog åbnes. Her vil der fremover kunne findes gode historier og oplevelser fra en bamses perspektiv.
 • Viking holder stor præsentation af Bjørn Nørgaards Stakkels Bamse. Et fantastisk arrangement, som vi er meget taknemmelige for.

Bjørn Nørgaard med Stakkels Bamse i Guld

Marts

 • Bamsemor Jonna er på studietur på Sild, sammen med Skagens turistchef René Zeeberg. De besøger bl.a. en Steiff butik.
 • Stakkels Bamses Guldbog kommer på markedet i begrænset oplag

Rene Zeeberg og Jonna Thygesen

April

 • Påskejagt på Bamsemuseet. Hjælp bamserne med at finde lækre påskeæg.
 • Påskesang i Skagen er efterhånden blevet lidt af en tradition. Arrangementet er altid efterspurgt og vi har endnu ikke haft pladser nok til alle interesserede. Vores gode ven Jens Christian Wandt er en fantastisk tovholder og alle pengene fra arrangementet går til Bamsemuseets  Venners arbejde.

Jens Christian Wandt synger for til påskesang i Iscafeen

 • Kronprinsesse Mary åbner de nye værelser i Familiehuset i Skejby. Jonna og bamserne har gjort et godt stykke arbejde for at hjælpe til med at få værelser adopteret.

Maj

 • Herreværelset, en trio bestående af Villy Søvndal, Niels og Jens Hjort-Petersen gæster Iscafeen.
 • Søndagsmatine med Lars Morell. Lars Morell donerer alle indtægter fra arrangementet til Bamsemuseets Venners arbejde, 2200 kr. i alt.

Juli

 • Verdensballetten laver velgørenhedsforestilling ved Familiehuset i Skejby
 • Pop-up bar med Pluto og Slagter Munch. Pengene fra dette arrangement går til adoption af et værelse i Familiehuset, Skejby.
 • Kagebuffet af skønne Katrine Foged Thomsen, fra Den Store Bagedyst, og chefkonditor Flemming Led Sandholm. Entre 250 kr. Pengene går til foreningens arbejde

August

 • Nordjyske.dk udgiver en fantastisk artikel om Jonna Thygesen og hendes forhold til Skagen og bamserne.
 • Den årlige sommerfest på Skejby Sygehus bliver afholdt og det er et glædeligt gensyn med Cirkus Krone, Ottos pølsevogn og alle de andre venner som trofast møder op år efter år for at give de indlagte børn en festlig dag.

Cirkus Krone starter festen med en fantastisk forestilling.

September

 • Herreværelset gæster endnu engang Iscafeen med skøn musik og højt humør
 • Kunstskolen Bifrost er på deres årlige besøg i Skagen. Det er som altid en forrygende festlig dag.

Oktober

 • I forbindelse med Maratonsang på Grenen, afholder Iscafeen opvarmning med lørdagshøjskolesang.

November

 • Bamsemuseets Venner har inviteret Stephanie og hendes familie på en lille weekendferie i Skagen. Vi kender Stephanie fra Familiehuset i Skejby og har været rigtig glade for at kunne invitere hende til Skagen. Stephanie og hendes familie boede på Hotel Skibssmedien og besøgte selvfølgelig alle bamserne på Museet.

Stephanie og hendes mor på vej ud til Grenen.

 • Koncert med Mads Toghøj og Christians pølsevogn. Til dette arrangement samlede vi ind til et værelse i Familiehuset i Skejby.

 • Bamsecafeens Strikkedamer sælger varme sokker til fordel for kræftsyge børn.

December

 • Traditionen tro afholder Bamsemuseets sammen med Kappelborg julecirkus i Skagen. Fantastiske Cirkus Krone starter altid julen godt med deres skønne juleforestilling. Der er gratis entré ved dette arrangement.
 • Lågeåbning på Skagen Bamsemuseum. Bamsernes juleoverraskelse var Juleklovnen Allando og hans tro medhjælper Irene. Der var mødt så mange skønne gæster op at vi slet ikke kunne være på Bamsemuseet, men alle fik dog mulighed for at besøge bamserne på museet og hilse på Allando og Irene.

Irene, Bamsebror og Allando

 • Unikke kunstværker af Dorthe Aggerholm, konservator på Skagen Museum, sælges til fordel for kræftsyge børn. Værkerne koster 200 kr. pr stk og kan erhverves ved henvendelse på Skagen Bamsemuseum.

 • Vores statsminister Lars Løkke Rasmussen har en julekalender på sin facebook side og den 13. december 2017, blev Bamsemuseet nævnt i denne. Læs selv den fine historie om Lars Løkke Rasmussen, Skagen og ikke mindst hans ven Ib

❤️🎄Min ven Ib🎄❤️

På det nordligste sted i Danmark, der hvor Skageraks og Kattegats bølger slår ind over hinanden, finder man Skagen. En gammel fiskerby, som er beriget med den højeste himmel, det klareste lys og lidt færre gråvejrsdage end resten af Danmark. Ikke overraskende at Holger Drachmann, Michael Ancher og andre af guldalderens store kunstnere fandt en frirum netop der. Ja, selv den unge Ellen Skjern fra Matador blev set ferierende netop der med stud.polyt. Mogens Lamborg. 😄

Og Lise Nørgaards fantasi holder den dag i dag, når der er uge 29 – også kendt som “Hellerup-ugen” – i Gl. Skagen.

Personligt er jeg ikke tiltrukket af denne “hype” eller af dyre biler, magnumchampagner eller østers ad libitum. Mine penge rækker heller ikke til det. Men jeg elsker nu alligevel Skagen, hvor vi i sommer ferierede hos Jonna på Bamsemuseet. Hvor er det bare dejligt at sidde i hendes gårdhave over et stykke smørrebrød og falde i snak med slagter Munk, Jens Christian Wandt og hans dygtige dansere, sangere og musikere fra Verdensballetten, som underholder så fantastisk ved Den tilsandede Kirke – og alle de andre, som kommer forbi til en is, en forfriskning eller en af franske Philippe Lelong dejlige kager. Det er er simpelthen – og det er jo en særlig dansk disciplin – hyggeligt!

Dejligt er det også at cykle en tur til Kandestederne. Kæmpe sig sydpå i strid modvind, drikke en kop kaffe og så juble indvendigt over at drøne med vinden i ryggen til Grenen i et meget konkurrencedygtigt tempo og uden at få alt for meget sved på panden. Så er det sommer i Danmark (også selvom det småregner).

Men højdepunktet. Det der drager, sætter prikker over i’et og gør dagene på Skagen til noget helt særligt, er noget helt andet – og han har et navn… Han hedder Ib.

Ib er fuldstændig ligeglad med glimmer og glamour, for han er en midalderende islænder, som hygger sig i smug hos Susanne i Kandestæderne lidt syd for Skagen. Og han har stamina og tålmod nok til hver sommer at lægge ryg til mig og en ridetur i det skønne naturområde ved Hulsig tæt på Råbjerg Mile.

Derude i moder natur, hvor man er alene med Ib, vinden og klitterne, der slapper man af. Tak Ib for et par gode somre. Vi ses i 2018.

❤️🎄 Inspiration 🎄❤️

Dagens låge er inspireret af Henny Bukhave Dalsgaard, som den 5. december skrev: “Vi mødte dig på cykel en sommerferie lidt udenfor Skagen, der var tid til et Hej og god ferie fra dig til os. Pragtfuld med en statsminister der blander sig med folket. Har du en historie fra Skagen?

❤️🎄 Løkkes julerejse 🎄😄